Flygplanstårta. | Emelies
Emelie

Emelies

Annons

Flygplanstårta.

Jag är verkligen inte duktig på att hålla bloggandet uppe, vilket ni förmodligen lagt märke till. Nu fick jag order om att blogga så jag lyder och gör ett nytt försök!

Familjen kom i helgen hem från en veckas solande och badande i Fig Tree Bay, men mer om det i nästa inlägg. Innan vi åkte så fick jag en förfrågan om jag inte ville göra en tårta åt en kompis. Självklart sade jag, som bara gått och längtat efter att få träna tårttillverkning. En tårta är inget jag slänger ihop till vardagsfikat ju, speciellt inte eftersom jag bara har stora formar och en stor tårta äts knappt upp när det är kalas här.

Tårtan som skulle göras var en flygplanstårta, då vännen tagit flygcertifikat och skulle fira detta.En riktig utmaning med andra ord, jag som inte direkt gjort figurtårtor förut utan bara en marsipantårta med blommor på för snart ett år sedan. Det var bara att börja planera och till slut fick jag en idé om hur det skulle göras.

Slutresultatet blev då:

Ljusa anslag, fylld med vaniljkräm och maraboumousse, spacklad med smörkräm och täckt med sockerpasta. Flygplanet är gjort med Rice krispies treat och täckt med sockerpasta.

 

I det stora hela är jag nöjd, det var trots allt min första figurtårta så att den inte är perfekt, det får vara. Övning ger färdighet! 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Emelie

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats