Kanel- och kardemummakakor | Emelies
Emelie

Emelies

Annons

Kanel- och kardemummakakor

Här kommer receptet på mina kanel- och kardemummakakor jag experimenterade ihop tidigare idag. Härligt spröda småkakor som smälter i munnen. ♥ De är enkla och snabba att baka, perfekta att ha hemma i frysen för oväntat besök!

Kanel- och Kardemummakakor

200 g smör eller margarin, rumsvarmt
0,5 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
1,5 tsk bikarbonat

Sätt ugnen på 175 grader. Skär smöret i tärningar och hacka eller rör samman alla ingredienser. Forma degen till rullar, ca 3-4 cm i diameter (det är inte så noga). Rulla i en blandning av socker, kanel och kardemumma och ställ sedan rullarna kallt en stund.

Skär skivor av rullarna och lägg på plåtar. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Jag fick ihop ca 30 stycken kakor.

Kakorna blev lite som kryddiga brysselkex, ja det är ju faktiskt det receptet som jag justerat en aning.

Ja, det blev ju inte världens bästa bild. Jag måste skaffa mig en digitalkamera, det räcker gott. Mobilkameran är inte den bästa. 😉

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Emelie

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats